Hozzávalók:
- 20-25 dkg babapiskóta
- 5 dl tejföl 5 dl tejszín (nekem csak 4 dl volt, igy is tökéletes volt)
- 2 db citrom reszelt héja és annak leve
- 10-12 kanál cukor (izlés szerint)
- 1 cs. vaníliás cukor.
- +1 citrom a díszítéshez
Elkészítése:
A tejfölt keverjük el a cukrokkal, a citrom reszelt héjával, majd csavarjuk ki mindkét citrom levét is (a magokra figyeljünk, hogy ne kerüljön bele). Ezután a tejszínt verjük kemény habbá, és ezt is adjuk hozzá óvatos mozdulatokkal a citromos-tejfölös masszához. Egy téglalap alakú jénai tál alját tegyük ki a babapiskóta felével, erre jöhet a citromos krémünk fele, majd újra a babapiskóta és újra a krém. A tetejét egy újabb (3.) citrommal, karikákra szeletelve díszíthetjük. Egy, de akár két napot is várakozhat a hűtőben, mielőtt tálalásra kerülne a sor...isteni finom lesz még 2 nap múlva is - ez tuti. Kiváló sütemény ez a nyári hónapokra hűsítőként, vagy amikor épp nincs kedved bekapcsolni a sütőt, vagy ha vhova készülődsz és már előző nap el akarod készíteni a süteményt. Tuti sikered lesz vele :)
Húúúúú ez igen! Szuper ötlet! A tiramisuval pont az a bajom, hogy nem csípem a kávés édességeket. Tutira kipróbálom a napokban! Puszi! Sissy
VálaszTörlés