Az az imádott ZSERBÓ :)

Általában az őszi-téli időszakban szoktam zserbót sütni, de most jött egy megrendelés, így kapva jött az alkalom is, hogy lefotózzam ezt a gyönyörűséget :)

A zserbó mindig is ünnepi sütinek számított idehaza. Most sincs ez másképp, de épp ez a jó ebben a sütiben, hogy bármilyen családi ebédet, vacsorát ünnepivé tudsz tenni ezzel a sütivel zárásként :)
nem kell hozzá nagy esemény, elég egy sima vasárnap is.

Elkészítése sem olyan ördöngősség, mint amilyennek tűnik vagy hallatszik elsőre, de ha félsz az elkészítésétől, vagy esetleg  nincs időd, türelmed egy ilyen szuper sütit elkészíteni, én szívesen elkészítem neked.

Jó ha figyelsz arra, hogy ez a süti is egy olyan fajta süti, hogy annál finomabb minél többet áll, minél több időt hagyod pihenni, hogy összeérjenek az ízek. Én a min. 2 egész napot ajánlom, hogy készítsd el, mielőtt tálalni szeretnéd, de majd meglátod, akár 4-5 nap múlva is nagyon finom, ha még marad belőle egyáltalán :)

Ebből a sütiből sem igazán szokás 1-2 szeletre valót sütni, a recept is egy jó nagy gáztepsire van, szóval bőven jut ebből az egész rokonságnak is, meg még a férjed is tud belőle vinni a kollegáinak....már ha megelégszenek a süti szélével :)




aug. 4:
a héten volt egy újabb zserbó rendelésem, és most más formájúra vágtam a szeleteket, illetve még több tölteléket tettem bele, állítólag még Balzsay Karcsi is fog enni a sütimből :) nagy megtiszteltetés számomra, és íme a kép:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése