A recept egyszerű, az elkészítése sem igényel túl nagy erőfeszítést.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
- 20 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 15 dkg ZSÍR
- 2 dl tejföl
- + 1 tojás sárgája a tetejére
- alma, fahéj, cukor a töltelékbe
Elkészítése:
Mérd ki a megfelelő liszt mennyiséget, add hozzá a sütőport és a sót, keverd össze. Majd ezután jöhet a többi hozzávaló: a cukor, az egész tojás, a szobahőmérsékletű zsír, a 2 dl tejföl. Ezeket gyúrd össze egy tésztává, majd felezd el, és nyújts ki az egyik felét a nagytepsid nagyságára. Ezután jöhet rá az almás töltelék (minél több almával készítsd), majd jöhet a tetejére a másik adag kinyújtott tészta. Szurkáld meg a tetejét, kend be az 1 tojás sárgájával, és mehet a sütőbe.
180-190 fokon sütöttem kb 25 percig, szép aranybarnára pirult a teteje.
Ha kihült, szeleteld fel, szórd meg egy kis porcukorral tálaláskor, biztosan mindenkinek nagyon fog ízleni :)
jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése